Het begin

van Of Chiyoko Kensha

In 2012 heeft Akiko, onze eerste Akita, onze harten gestolen en vanaf dat moment is onze liefde voor het ras zich verder, en verder, en nog eens verder, gaan ontwikkelen. Een logisch gevolg was dus ook de komst van Osaka in 2013; een prachtige, lieve teef, de aanleiding tot het oprichten van Of Chiyoko Kensha en toen nog niet wetende hoeveel invloed het fokken zou gaan hebben op ons leven.


Of Chiyoko Kensha is uitgegroeid tot een hobby waar wij veel voldoening en plezier uithalen. Dit betekende echter dat we keuzes moesten gaan maken; we zijn in 2017 verhuisd naar onze huidige woonboerderij in Netterden om onze Akita's meer ruimte te kunnen bieden, in 2017 is Yoko erbij gekomen. Daarnaast zijn wij beiden parttime gaan werken om meer vrije tijd te hebben, tijd die wij graag besteden aan het samenzijn met onze honden.  


Het gezicht

achter Of Chiyoko Kensha

Wij zijn Patty Beikes en Tim van de Water, woonachtig op een mooie woonboerderij in de Gelderse Achterhoek in een klein dorpje genaamd Netterden.

In het dagelijks leven zijn wij werkzaam op een onderwijsinstelling en een organisatie op het gebied van telecommunicatie, maar in onze vrije tijd gaat het overgrote deel van de tijd naar onze Akita's, de verbouwing van onze boerderij en de in- en verkoop van  

Hannoveranen (sportpaarden afkomstig uit Duitsland).


TIM & PATTY 

"Een nadenkende, eigenwijze, daadkrachtige doener met ambitieuze dromen."


PATTY

"

"Een oplossingsgerichte optimist met een realistische kijk."


TIM


"

ONS MOTTO


"Streef naar progressie,

niet naar perfectie."


 OF CHIYOKO KENSHA 


Sinds 14 oktober 2013 


De visie

van Of Chiyoko Kensha

Om geschikte ouderdiercombinaties te kunnen maken spenderen wij veel tijd en energie in het vergaren van kennis en kunde. Dit in combinatie met een diepgaande passie voor het ras en ambitieuze doelen zorgt ervoor dat landsgrenzen en afstanden er niet toe doen als wij besluiten een teef en reu te combineren. Het samenbrengen van een teef en reu is bij ons het gevolg van een lange periode van onderzoek en afstemming in combinatie met veel liefde voor het ras en onze honden, geduld, inspanning, gezondheid en (het steeds opdoen van nieuwe) kennis

Het ras is helaas gebonden aan een kleine genenpoel en met regelmaat worden Akita's getroffen met de auto-immuunziektes SA of VKH. Daarom is het uitvoeren van een deugdelijke voorbereidende fase van essentieel belang. Een van onze vele (ambitieuze) doelen met betrekking tot het ras zijn daarom dan ook het gezond houden, vernieuwen en uitbreiden van de genenpoel. Daarnaast is een deel van onze visie uiteraard vastgelegd in een fokregelement vanuit de rasvereniging en de rasstandaard, maar daarnaast is er natuurlijk nog ruimte voor enige subjectiviteit. 

Naast de gezondheidsonderzoeken doen wij ook te allen tijde onderzoek naar de voorgaande generaties van de ouderdiercombinaties om na te gaan in hoeverre bijvoorbeeld ziektes zoals SA en VKH zich hebben openbaart. Door ons te verdiepen in de voorgaande generaties binnen een bloedlijn kunnen wij ook achterhalen wat de ouderdieren vererven als het gaat om aspecten zoals bouw, karakter en gangwerk. Dit zijn echter slechts enkele punten die bij ons de revue passeren alvorens wij besluiten een ouderdiercombinatie uit te voeren. Er zijn uiteraard nog meer aspecten die naar onze mening van belang zijn bij het maken van combinaties, maar het is een feit dat verantwoord fokken een lastige puzzel is. Het is echter voor ons als fokker van belang om eerst deze puzzel op te lossen eer wij een reu en teef samenbrengen.


"Bedankt voor al jullie goede zorgen en voor de prachtige pup die wij hebben mogen verwelkomen in ons gezinnetje. Vanaf het eerste gesprek hebben wij ons zeer welkom gevoeld. Alle informatie die jullie hebben gegeven en alle liefde en aandacht die jullie geven aan de honden en de pups, overtuigen ons ervan dat wij geen betere fokkers hadden kunnen vinden!"


EIGENAREN VAN

DAIN' GO KODAIRA

"

Uitspraken

over Of Chiyoko Kensha

"

"Lieve Patty en Tim, bedankt dat jullie Suzuhime onze Yūjin mag zijn. Jullie zijn bijzondere mensen, voor jullie honden, voor jullie pups én voor ons. We zullen heel goed voor haar zorgen en van haar genieten."


EIGENAREN VAN

AI' ROKU SUZUHIME

"

"Lieve Patty en Tim, we willen jullie bedanken voor de gastvrijheid, de knuffelmomenten, het app contact en al het andere! Wij wisten dat we bij twee hele lieve mensen terecht waren gekomen en zijn hier heel blij mee."


EIGENAREN VAN

EMI' KYU HISAO


"Kuma, ook wel Taikan, is een absolute aanvulling van ons gezin. We hebben ontzettend veel lol met elkaar. Daarnaast ontzettend fijn dat jullie een WhatsApp-groep hebben geïnitieerd. Leuk om de ervaringen uit te wisselen. Ook kunnen we het erg waarderen dat we bij jullie terecht kunnen mocht er iets zijn. Bedankt daarvoor!"


EIGENAREN VAN

GIN' SHICHI TAIKAN


"

"

"You are great!"


EIGENAREN VAN

CHIE' GO MASAHIRO

"Lieve Patty en Tim, hartstikke leuke dat wij vandaag onze pup mee mogen nemen, waar jullie de afgelopen weken met liefde voor hebben gezorgd. Dankjewel daarvoor en voor het fijne contact en alle info die we van jullie gehad hebben. We zullen goed voor Narumi zorgen en we houden zeker contact!"


EIGENAREN VAN

IKUE' NI NARUMI

"

"Voor ons was de manier waarop Patty en Tim met de honden omgaan een openbaring. Hun manier van omgang en opvoeding van de honden is fantastisch. De honden zijn sociaal opgevoed en zijn enorm vriendelijk."


EIGENAREN VAN

DAIN' GO TAKAI

"

"

"Wat was het spannend na ons eerste gesprek met jullie, maar toen kwam dat belletje! Bedankt voor het vertrouwen en de fijne gastvrijheid. Via deze weg willen we jullie nog extra bedanken."


EIGENAREN VAN

EMI' KYU HANAKO


"We zijn nog steeds elke dag zo dankbaar dat we Kiyo (Gin' Shichi Ayaka) hebben, we zijn zo blij met haar!"


EIGENAREN VAN

GIN' SHICHI AYAKA


"

"

"Dankjewel Tim en Patty, voor de geweldige tijd die we hebben kunnen doorbrengen met jullie en jullie geweldige honden. We hebben een lange tijd moeten wachten op onze gezinsuitbreiding, maar dat maakt het eindresultaat alleen maar mooier. We hebben daardoor alles samen met jullie mogen beleven, van planning en ideeën, tot geweldige pups!"


EIGENAREN VAN

AI' ROKU SHIYA

"

"We willen jullie bedanken voor het vertrouwen dat jullie in ons hebben om voor Syenna te zorgen. Ga vooral zo door met jullie liefde voor de Akita's."


EIGENAREN VAN

DAIN' GO KIHARA

"

"Dankjewel! Elke dag worden wij bij van Yoshi. Wij zijn jullie dankbaar voor de keuze die gemaakt is en de liefde die we hebben gekregen met haar. Ze is een match made in heaven!"


EIGENAREN VAN

FUMI' GO KIMIKO


"Bedankt voor de goede zorg van de puppy. Wij gaan genieten van Meshi in een gezellig gezin."


EIGENAREN VAN

JIN' SAN MICHIKO


"